Verzorgingstips extensions

01.

Wat te doen
op dag 1

Wacht na het inzetten van de extensions 24 tot 48 uur met wassen. Het kan deze eerste uren soms een beetje pijnlijk aanvoelen door oa. de spanning op het haar. Het kan ook zijn dat je last krijgt van jeuk bij de aanzet. Er zit toch ineens wat nieuws op je hoofd hé.. No worries: dit gaat vanzelf over! Ga vooral niet krabben of iets dergelijks want dit zorgt uiteindelijk alleen maar voor meer huidirritatie.

02.

Wassen
doe je zo

Vóór iedere wasbeurt moet het haar klitvrij zijn, gebruik hiervoor een zachte borstel. Was de extensions 2 keer met shampoo en niet te wild door elkaar. Breng daarna conditioner aan in de lengte van de weaves. Borstel de conditioner door en laat het even intrekken. Daarna goed uitspoelen en zachtjes droogknijpen met een handdoek. Tip: gebruik om de 2-3 wasbeurten een vocht inbrengend masker om het vochtbalans in het haar op peil te houden.

03.

Deze producten
kun je gebruiken

Gebruik geen ander product op de aanzet dan shampoo. In de meeste gevallen zit er alcohol in de producten die er bij de tape extensions voor zorgen dat de plakstrips beschadigen of loslaten. We raden je aan om professionele producten te gebruiken, deze zorgen ervoor dat het haar onder andere beter handelbaar is en langer mee gaat.

04.

Drogen..
doe het zacht

Droog de extensions met een handdoek, knijp zachtjes in het haar en wrijf het niet door elkaar heen. Zo voorkom je klitten met als gevolg dat het haar afbreekt wanneer je het gaat borstelen.

05.

Lekker even
doorborstelen

Deel het haar op en begin met de onderste laag van je extensions. Gebruik een grote, zachte borstel om het haar glad naar beneden te borstelen. Daarna doe je de volgende laag erbij, laag voor laag totdat je als laatst ook je eigen haar erbij neemt en dit door borstelt. Tip: vergeet hierbij de aanzet van je haar niet!

06.

Drogen
met je föhn

Föhn het haar laag voor laag met een grote borstel naar beneden. Ga niet met je hoofd naar beneden hangen om het haar wild door elkaar droog te föhnen, hiermee veroorzaak je onnodig veel klitten.

07.

De krul
erin!

Je kunt je haar pas krullen als al het haar kurkdroog is. Zet je krultang op 180 graden en deel het haar op in lagen. Begin met de onderste laag en werk zo laag voor laag naar boven. Laat de krullen even afkoelen en fixeer het met haarlak. Tip: heated defense van Kevin Murphy beschermt je haar tot wel 232 graden!

08.

Slapen
met extensions

Borstel je haar voor het slapen goed door. Maak van al je haar een ‘nette’, losse draaiknot, staart of vlecht. En zet het vast met een stoffen elastiek of froezel die zacht is voor je haar. Ga liever niet met los haar slapen en zeker niet met nat haar.

09.

Lekker
naar de zon

Kijk uit met het blootstellen van je extensions aan zon, zee en chloorwater. Als je gaat zwemmen gebruik dan conditioner en doe het haar in een knot want chloorwater kan voor verkleuring zorgen. Zorg ook dat er geen zonnebrand in je haar komt omdat hier vaak een bronzer in zit en dit de haarpunten die in aanraking komen met je huid oranje kunnen kleuren.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Wij beantwoorden graag alle vragen over het dragen van extensions. Stuur ons even een DM via Instagram en dan zorgen wij ervoor dat jouw vraag snel beantwoord wordt.

Fayette hair op Instagram
Let's get social